Bel ons gerust

06 - 13 97 35 77

Openingstijden

Ma. - Vr. van 09:00 tot 17:00 uur

Dagbesteding

Is de dagbesteding iets voor jou?

Bij ons op de dagbesteding mag je zijn wie je bent.

Wij willen graag denken in de mogelijkheden die er voor je zijn en juist niet aan je beperkingen om zoveel mogelijk structuur te houden maar wel met plezier bezig te zijn.

We zijn open van maandag tot en met vrijdag en mocht je belangstelling hebben, neem dan gerust contact op. 

Doel van de dagbesteding:

  • Het ontwikkelen en aangaan van sociale contacten
  • Eenzaamheid en isolement doorbreken
  • Het ontwikkelen van vaardigheden en versterken van een positief zelfbeeld 

Dagelijkse bezigheden

Onze deelnemers worden ’s ochtends door ons opgehaald of gebracht. We starten de dag met een kopje koffie, het laatste nieuws en bespreken van de dagspreuk. Vervolgens beginnen we met onze favoriete bezigheid; de ochtendgymnastiek. Hier proberen we één ieder actief te krijgen wat passend is bij de deelnemer. Dan is het tijd voor degene die graag een wandeling maakt over de ruime paden tussen de weilanden achter onze locatie. Misschien lees je liever even rustig de krant of wordt je vrolijk wanneer er met de liefhebbers wordt gezongen en gedanst.

Om 12 uur is het tijd voor een gezamenlijke en uitgebreide lunch met de soep van de dag. Voor wie daarna even wil rusten kan gebruik van onze slaapbanken of weer met de activiteiten van die dag bezig zijn.

Omdat we zowel binnen als buiten veel werkzaamheden kunnen doen, is er veel variatie in de dagelijkse bezigheden.  Mede door de samenwerking met meerdere ondernemers vinden we samen met elke deelnemer een passende activiteit voor die dag. 

Mocht je denken dat we alleen maar bezig zijn, dan kunnen we je ook hierover gerust stellen , want er is altijd ruimte voor een gezellig praatje, een kop koffie, krant lezen en aandacht voor elkaar.

Juist door deze diversiteit hebben we plezier, houden we elkaar bezig en zien we mensen hier groeien

Voorbeelden van de samenwerkingen

Een van onze favoriete bezigheden vooral onder de dames zijn de bloemen. Elke week weer krijgen wij de bloemen die niet meer verkocht worden bij Buitengewoon Mooi, It Blommenhûske uit Kootstertille en Amfora uit Surhuisterveen. Onze deelnemers maken er nog de mooiste creaties van en wij zijn de bloemisten die ons hier elke week weer blij mee maken zeer dankbaar voor dit loyale gebaar richting de dagbesteding.

Voor andere ondernemers verpakken we weer dingen en voor de plaatselijke bakker De Korenschoof plakken we stickers met hun logo op artikelen en dergelijke. 

Onder het motto van een goede buur is beter dan…..  pakken we de ophangsystemen van de Fotocadeau.nl in.

Voor de kappers Wieke uit Kollum en Carin uit Buitenpost maken we de leukste relatiegeschenken.

De poelier en kaasboer Hilboezen uit Kollum is ook maar wat blij met onze ondersteuning voor het verpakken van de nootjes voor hun winkel.

Natuurlijk staan we ook altijd weer open voor nieuwe samenwerkingen, neem hierover gerust even contact op als we iets voor je kunnen doen.

Het verbinden, samenwerken en zorgen voor elkaar staan hierbij vooral centraal

Onze moestuin

We zijn maar wat trots op onze mooie bloemen en moestuin waar we graag mee bezig zijn, maar waar we bovenal heel veel van genieten. We verbouwen hier groenten, fruit en samen met de deelnemers werken we hier altijd met alle plezier aan mee.

De bloemen in onze bloementuin zorgen voor veel vrolijke gezichten en dat is waar we het voor doen! 🙂

Als je dit zo leest is er teveel om op te noemen maar ook hierin blijven we actief om steeds weer nieuwe dingen te bedenken.